Blippit demonstrerar AR-lösning för att få erbjudanden vid köpögonblicket i butik

2019-03-21

På Innoday som är Sveriges största mässa för dagligvaruhandeln demonstrerar Crunchfish och Clearons gemensamma bolag Blippit idag en AR-lösning som ger användaren ett nytt och smidigt sätt att få erbjudanden i mobilen vid köpögonblicket vid hyllkanten i butik.

Lösningen bygger på AR-teknologi, Augmented Reality – på svenska förstärkt verklighet. Kunden i butik kan genom att rikta sin mobilkamera mot en vara, eller en bild på en vara eller en QR-kod som refererar till varan, aktivera virtuella objekt i mobilen som kan vara en blippbar kupong som sedan kan laddas ned och sömlöst lösas in i kassan via Blippits appterminal.

”Blippit utgår från handelns behov av enklare och mer kostnadseffektiva lösningar och här har vi skapat ett modernt sätt att få erbjudanden vid köpögonblicket vid varan i butik.” säger Joachim Samuelsson, VD för Blippit.

”Blippit erbjuder handeln en enkel och sömlös hantering av kuponger och betalningar och gör köpupplevelsen bättre för kunderna” säger Pontus Ellefsson, VD för ClearOn och styrelseledamot i Blippit.

Crunchfish Proximity har utvecklat AR-lösningen åt Blippit. ClearOn tillhandahåller online clearing i kassorna samt automatiserad daglig avstämning och settlement för butikerna. ClearOns online clearing finns integrerad i de flesta kassorna i svenska dagligvaru- och servicehandeln för inlösen av kuponger och betalmedel.