Blippit anlitar erfaren affärsutvecklare för att bygga upp bolagets affär inom AR-baserad butiksmarknadsföring

2019-04-15 8:30

Digital butiksmarknadsföring är på stark frammarsch eftersom det skapar bättre möjligheter att engagera, öka butiksupplevelsen och driva merförsäljning. När AR slår igenom kommer förutsättningarna att bjuda på inspiration och driva merförsäljning att bli ännu större. Blippit demonstrerade vid Innoday att AR-baserad marknadsföring även möjliggör digital distribution av kuponger vid köpögon­blicket eftersom konsumenten kan inhämta en kupong digitalt som alternativ till att ta en papperskupong vid hyll­kanten. Det kommer bara vara fantasin som sätter gränser för hur AR-baserad butiksmarknadsföring kommer se ut i framtiden. Lekfullheten kommer vara stor med spel och tävlingar för att uppnå ökat intresse och engagemang för varumärket. Här är några länkar som visar hur AR-baserad marknadsföring ser ut.

https://youtu.be/fuJa4CgnHtw                                        
https://youtu.be/Uau49pnDYV4
https://www.youtube.com/watch?v=hF9arN_w29A

Crunchfish, som äger 50% av Blippit, är ett av världens ledande bolag inom AR-interaktion som kan upplevas i mobilen eller i smarta AR-glasögon. ClearOn, som äger den andra halvan av Blippit, administrerade under 2018 hela 2 600 kampanjer vilket ger oss många möjligheter att marknadsföra AR-baserad butiksmarknadsföring. Att det finns ett stort intresse verifierades under Innoday den 21 mars och på Axfood Närlivs Servicehandelsdag 7 april. För att kunna hantera intresset har Blippit anlitat Mats Lind för att ansvara för affärsutveckling inom området.

Mats är en erfaren företagsledare, affärsutveck­lings­chef och B2B säljare med bakgrund från produktion och tjänsteutveckling av förpackningar och etiketter. Under många år drev Mats framgångsrikt Linds Flexo AB / Marvaco som producerade grafiska lösningar, design och repro till förpacknings­tillverkande företag. Mats har även erfarenhet av affärsutveckling i internationell nivå från hans senaste tjänst som affärsutvecklingschef på Flint Group i Tyskland.

”Reaktionerna på AR-baserad marknadsföring har varit stor sedan vi visade upp hur man kan hämta kuponger i butikshyllan digitalt. Nu måste vi ta hand om intresset. Mats långa erfarenhet att jobba mot varumärkesägare i kombination med ett brinnande intresse för AR gör honom perfekt som affärsutvecklare hos oss”, säger Joachim Samuelsson, VD för Blippit.